Ads 468x60px

Wednesday, May 4, 2011

Glucosamine Koyoworld

Glucosamine adalah sama dengan elemen hayat yang ke enam iaitu Chitosan yang merupakan ekstrak biological dari hidupan marin dengan teknologi tinggi. Chitosan adalah Glucosamine polimer, manakala Koyo Glucosamine adalah monomer.


Glucosamine Koyoworld 90 Kapsul 


Glucosamine Koyoworld 45 KapsulPerbandingan produk Glucosamine yang berada di pasaran


Glucosamine ( C6H13NO5 ) adalah sejenis ‘gula amino’ dan sentesis biokimia bagi protein dan lipid. Glucosamine adalah sebahagian daripada struktur ‘polisakarida’ Chitosan dan Chitin yan membentuk rangka luar hidupan berkulit keras dan arthropod, di dinding sel dalam fungus (kulat) dan organisme.

"Koyo Glucosamine adalah supplement makanan tambahan dan juga ubat untuk penyakit tulang dan artritis"

Koyo Glucosamine dan Koyo Chitosan adalah produk yang dianggap sebagai makanan tambahan kesihatan ke tiga diiktiraf. Ia membawa fungsi yang baik, efektif dan struktur serta bahan kandungannya terbuka kepada orang ramai, selamat dan tiada kesan sampingan kepada badan manusia, tiada pengaruh kepada pesakit diabetes ( kencing manis ).


 Kilang Koyo Chemical di Pelabuhan Sakaiminato, Jepun


 Kelengkapan untuk menghasilkan Glucosamine


 Tenaga kerja yang mahir dan terlatih


 Penggunaan teknologi yang moden


Teknologi yang tinggi dan moden menghasilkan Glucosamine yang bermutu tinggi

Formula menghasilkan Glucosamine


Sifat Glucosamine

1. Rasa Koyo Glucosamine adalah manis seperti gula pasir.

2. Ia mudah dilarutkan pada 20 darjah celcius dan setiap 100 gram air akan melarutkan 20 gram Glucosamine.

3. Berat molekul kecil hanya 179.18 ianya mudah diserap dan percubaan membuktikan bahawa selepas 15 hingga 30 minit mengambilnya, tahap kemuncak dalam darah yang dicapai ialah 90%.

4. Selamat, tanpa toksik dan tiada kesan sampingan. Kajian yang dijalankan terhadap tikus jelas menunjukkan bahawa tiada sebarang kesan kematian langsung.

5. Tiada kesan serius pada mereka yang menghidapi diabetes ( kencing manis ).

Gula amino di dalam Glucosamine tidak serupa dengan gula di dalam darah. Untuk merawat artritis jumlah penggunaan harian adalah 1,500mg yang serupa dengan jumlah gula yang minimum dalam beras, lebih-lebih lagi ia digunakan dan dimakan dalam jangkamasa yang berlainan. Maka pesakit diabetes boleh menggunakannya dengan selamat.

Kegunaan Klinikal

Rawatan Untuk Pelbagai Artrithis


Artritis juga dikenali sebagai ‘hipertofik artrithis’ merupakan sakit sendi yang degenerative atau merosot, yang amat biasa dan lumrah berlaku pada orang yang telah berusia. Simptom seperti berasa sakit sendi semasa menjalankan aktiviti atau mengambil barang dengan tekanan. Rehat boleh mengurangkan atau melegakan kesakitan berkenaan. Jika menjalankan aktiviti dalam jangkamasa panjang mungkin akan mengakibatkan ‘kekakuan’. Bagaimanapun, ia akan menjadi fleksibel semula selepas beberapa minit kemudian. Bagi pesakit ‘rheumathoid artrithis’ kekakuannya mungkin berlangsung beberapa jam.

Sebab asas yang menjadi arthritis adalah kerana katrij sendi sudah bermasalah dan kehilangan ‘cecair sinovial’ dalam sendi tulang.

Katrij ialah tisu fleksibel tetapi kuat dan mempunyai 2 komponen iaitu air dan matriks. Lebih kurang 85% kandungan katrij adalah air, tetapi akan menyusut kepada 70% bagi mereka yang telah berusia. Kandungan matriks ialah kalogen, proteoglikan dan protein bukan kalogen. Katrij merupakan struktur yang diurus dengan baik, katrij yang berlainan yang mengizinkan fungsi khusus dalam badan.


 Keadaan pesakit sendi


Keadaan pesakit sendi tangan


Masalah pesakit sendi

Kajian perubatan membuktikan selepas Koyo Glucosamine memasuki badan manusia , kolagen bersama protein polisakarida boleh memulihkan katrij dan selkitaran sel badan, katrij baru dan lapisan licin juga boleh dibentuk kemudian berkesan pada fungsi psiologi dan fungsi gerak sendi tisu lembut di sekitaran. Lebih-lebih lagi ia boleh menghapus dan menyingkir enzim yang bertoksik, faktor atau bahan berbahaya, memaksimumkan fungsi anti-radang atau anti-flamasi.

Fungsi Asas Apabila Glucosamine Memasuki Dalam Badan Manusia
Sintesis dan fungsi Memulihkan


Glucosamine sintesis atau gabungan kalogen dan proteoglikan dalam badan dimana boleh memberikan rangsangan atau stimulasi pada sel katrij dan tisu lembut. Pada masa yang sama, ia juga boleh menjadi komponen asas kalogen dan proteoglikan. Glucosamine boleh memulihkan fungsi psiologikal dan operasional yang normal pada sendi dan tisu lembut.

Fungsi Supplement


Glucosamine adalah sejenis mangkin dan supplement bagi cecair synovial dalam sendi. Dengan melincirkan permukaan katrij artikular yang berlanjutan, ia mengurangkan geseran dan membolehkan sendi bergerak dengan lebih fleksibel. Sementara itu, cecair synovial artikular ialah pembawa nutrisi yang berfungsi membekalkan nutrisi atau khasiat yang secukupnya untuk katrij artikular.

Fungsi Membersihkan


Glucosamine boleh menghapuskan enzim yang berbahaya dan pelbagai faktor berbahaya dalam ruang artikular seperti faktor rheumatoid, kompleks imuniti, asid uric dan lain-lain. Ia mengikis faktor yang menyebabkan terjadinya arthritis di samping mempromosikan kerja sintesis bahan imunisasi yang boleh memperbaiki dan menambah fungsi imuniti dalam sendi dan artikular.

Menambah Fungsi Inflamasi atau Radang

Inflamasi merupakan satu gejala pathological yang mempunyai 4 simptom pada lokasi yang memgalami masalah seperti kemerah-merahan, bengkak, berkepanasan dan rasa sakit.

Koyo Glucosamine boleh menyekat fungsi sel putih dan mengurang serta mencegah masalah radang semasa berlaku kecederaan tisu dan memainkan fungsi secara tidak langsung dalam anti-inflamasi. Berbanding dengan ubat biasa yang hanya melegakan symptom, Glucosamine pula boleh merawat sebab yang menjadikan arthritis. Ia menyelesaikan masalah arthritis dengan lebih berkesan dan dari akar umbi.

‘Chinese Medicine Gala’ (Laporan Perubatan Tionghua) yang diterbitkan pada Julai 2003 mengatakan:

“ Buat setakat ini, Glucosamine adalah egen pemulihan yang paling berkesan untuk sakit sendi dan katrij. Industri perubatan menganggapnya ubat yang khusus untuk penyakit tulang dan sendi”


Kajian


Kajian terhadap arnab
( sendi ditebuk dengan 3 point)


Kiri - Seekor arnab dibiarkan tanpa rawatan selama 3 minggu
Kanan - Seekor arnab dirawat menggunakan Koyo Glucosamine selama 3 minggu


Keadaan sendi yang cedera (kiri) dan keadaan sendi yang telah sembuh (kanan) selepas dirawat dengan Koyo Glucosamine

Kajian yang telah dijalankan di Sydney Australia melibatkan 1,280 pesakit dan 252 orang doktor telah menunjukkan pesakit yang menggunakan Glucosamine dalam jangkamasa 4 minggu mempunyai kesan seperti berikut:

1. Kesakitan sendi, bengkak sendi, arthritis berkurangan dan dihapuskan sehingga 98%

2. Fungsi senam atau motor bertambah baik dengan ketara, bersenam dengan bebas sehingga 94%

3. Kebolehan bergerak bertambah baik sehingga 98%

4. Tiada kesan sampingan

Sebanyak 425 kes penelitian dan kajian klinikal yang telah dijalankan di 14 buah hospital di Beijing, Hangzhou, Jilin, Nanjing dan kawasan lain selama 30 hari telah menunjukkan bahawa:

1. Artrithis yang berada di bahagian lutut, tangan dan kaki jumlah keberkesanan sehingga 99%

2. Berkesan melegakan kesakitan pada tulang belakang selvikal (serviks), tulang belakang lumbar dan sakit bahu berkesan sehingga 97%

3. Artrithis degenerative dan rheumatoid artrithis dengan keberkesanan sehingga 92%

4. Tiada kesan sampingan

Banyak kajian yang telah dijalankan menunjukkan Glucosamine adalah ubat yang berkesan. Walaupun sesudah menyembuhkan penyakit berkenaan, kesan perubatannya masih kekal.

Membaiki Pengaliran Dan Peredaran Darah


Halangan pada peredaran darah adalah pathological yang sangat biasa seperti pembekuan darah, pengaliran yang tidak lancar, thrombosis-pembekuan darah dalam urat, embolisme-penyekatan saraf darah oleh ketulan darah beku atau gelembung udara dan lain-lain. Gejala-gejala ini amat membahayakan kesihatan. Kajian yang telah dijalankan sejak akhir-akhir ini menunjukkan Glucosamine boleh meningkatkan pengaliran darah, menghalang thrombosis, membaiki peredaran darah dan anti pembekuan platlet.

Penjagaan Kulit dan Kecantikan

Seperti yang diketahui ramai, lapisan kulit mengandungi kolagen, serabut anjal dan polisakarida. Kolagen dan serabut anjal boleh membina satu rangkaian, manakala air dalam polisakarida boleh diedar ke dalam semua bahagian dalam rangkaian, maka kulit akan kelihatan licin, mempunyai keanjalan, awet muda dan ceria. Glucosamine adalah kandungan asas dalam pembentukan polisakarida, berfungsi membaiki peredaran darah. Dengan kata lain, Glucosamine memaksimumkan fungsinya dalam kecantikan dan penjagaan kulit.

Cara Menggunakan Glucosamine Dan Perhatiannya


Menurut kajian klinikal yang telah dijalankan melampaui satu dekad, sukatan penggunaan harian yang tipikal ialah 1,500mg yang harus diambil dengan air dalam jangkamasa beberapa kali dalam sehari. Bagi kes yang serius, kuantiti penggunaannya mungkin harus di tambah. Sukatan dan cara menggunakannya mungkin berbeza-beza harus berdasarkan keadaan serius penyakit, daya penyerapan badan individu masing-masing. Biasanya selepas menggunakan selama 30 hari, kesannya akan dapat dilihat.

Kandungan dalam Glucosamine adalah semulajadi, ia boleh dimakan dengan produk perubatan, tetapi untuk mengelakkan keberkesanannya, adalah disarankan jangan ambil sekaligus dan bercampur dengan ubat-ubatan yang lain.

Reaksi Dan Pemulihan Glucosamine


Selepas menggunakan Glucosamine dalam satu jangkamasa, ada pesakit mengalami kebengkakan dan kesakitan sendi. Ini adalah perkara yang lumrah berlaku dalam proses pemulihan. Radang berlanjutan, gangguan sendi mungkin juga berlaku. Glucosamine membantu petredaran mikro yang mungkin menyebabkan kesakitan yang ringan. Jikalau sendi telah mengalami masalah serius cecaor synovial yang dihasilkan oleh Glucosamine belum sempat lagi melindungi katrij, maka kesakitan akan berlanjutan buat seketika. Selepas menggunakan Glucosamine secara berterusan, fenomena dan symptom akan lenyap dan hilang.

Pengesahan Dan Sijil Berkaitan Pengesahan Halal daripada Japan Muslim Association


Sijil  Akta Jualan Langsung


Sijil GMP - Good Manufacturing Practice


Sijil ISO


Testimoni:

Puan Chia (51 Tahun)

Mengalami masalah penyakit sendi tulang dan gout yang kronik. Bengkak di kesemua sendi tangan dan kakinya amat menyakitkan. Seorang rakan beliau telah mengesyorkan untuk mencuba Koyo Glucosamine dan setelah mencuba produk ini dalam masa 2 minggu 80% daripada bengkak tangan dan kakinya beransur pulih. Beliau terus menggunakan produk ini hingga sekarang, dan kini beliau telah pulih sepenuhnya dan boleh menikmati makanan kegemarannya serta boleh membuat aktiviti senaman Tai-chi bersama-sama rakan.
Mr.Kow (60 Tahun)

Pada tahun 2009, beliau telah disahkan mengalami masalah sakit tulang belakang yang serius pada sendi tulang bahagian T4,T5 dan T6. Kesakitan yang beliau alami juga turut melibatkan urat belakang sehingga mengakibatkan beliau hilang upaya dan terpaksa dipimpin apabila hendak berjalan. Doktor memberitahu beliau untuk membuat pembedahan dan memerlukan kos yang tinggi , Beliau mencuba berubat dengan kaedah ‘akupuntur’ tetapi tidak berkesan. Seorang jiran beliau yang amat perihatin menceritakan mengenai Koyo Glucosamoine dan selepas itu beliau mencuba, dalam masa 2 minggu terdapat perubahan dan selepas 1 bulan masalah sakit belakang nya telah pulih dan beliau sudah boleh berjalan tanpa dipimpin lagi.
Untuk mendapatkan produk ini sila hubungi : 017-9130738 (wan)

No comments:

Cerita BUSUK